Cercetarea informaţiei & diferite puncte de vedere
După ce ai făcut cercetarea iniţială şi ai înţeles cuvintele şi conceptele cheie, foloseşte aceste cunoştinţe pentru a explora câteva website-uri (resurse) publicate de organizaţii, care prezintă diferite puncte de vedere referitor la problema încălzirii globale. Mulţi vor fi de acord că încălzirea global este o realitate, dar nu vor cădea de acord asupra cauzelor. Ce spun activişii de mediu şi ce spun companiile petroliere?
Acest lucru îţi va permite să strângi dovezi dintr-o varietate de surse şi să iei decizii despre cine crezi că prezintă argumentul cel mai realist şi cine oferă cele mai realiste răspunsuri
Începe prin a urmări cele două clipuri video şi compară perspectivele prezentate. Care este atitudinea lor faţă de încălzirea globală? Adună mai multe informaţii interesante prezentate de aceştia, despre care ţi-ar plăcea să afli mai multe.
|
{youtube}xcVwLrAavyA{/youtube} |
|
Acum, investighează cîteva dintre website-urile de mai jos. Vei găsi mai multe perspective – de la companii petroliere la organizaţii guvernamentale sau grupuri de activişti de mediu. Descarcă acest document care conţine un tabel cu întrebări despre fiecare website. Alege cel puţin 5 website-uri şi completează câte un tabel pentru fiecare.
http://ec.europa.eu/clima/index_en.htm http://www.rmets.org/weather/climate/index.php http://www.ewea.org/policy-issues/climate-change/ http://www.oism.org/pproject/ http://www.ipcc.ch/ http://www.c2es.org/science-impacts http://www.bp.com/en/global/corporate/sustainability.html http://www.worldwildlife.org/climate/ http://www.greenpeace.org/international/en/campaigns/climate-change/ http://www.shell.com/global/environment-society/environment/climate-change.html http://www.ukcoal.com/ http://www.worldclimatereport.com/
Când cercetarea este gata, e timpul să iei atitudine!
1) Care este poziţia voastră? După o cercetare cuprinzătoare, este timpul să iei atitudine. În opinia ta, care sunt cauzele încălzirii globale? Fă o prezentare sub forma unei metode la alegerea ta – clip comercial, pamflet, cântec sau dezbatere, şi descrie modul în care intenţionezi să formatezi cercetarea într-un plan pentru schimbare.
2)Ce putem face pentru a opri schimbările climatice?
Care sunt paşii pe care noi, ca indivizi sau comunitate, îi putem urma pentru a ne salva planeta? Ca grup, veţi face un plan adaptat pentru publicul vostru ţintă, fie pentru familie, şcoală sau comunitatea locală, care îl vor implementa. În grupurile voastre, veţi lucra în echipă, împărtăşind informaţia cercetată de fiecare şi făcând brainstorming pentru a crea un plan de acţiune de luptă împotriva schimbărilor climatice, relevant pentru publicul tău ţintă.
De îndată ce grupul tău a agreat asupra unui plan de acţiune, e nevoie să decideţi cum anume îl veţi prezenta. Iată câteva sugestii:
- Un raport
- Un articol de ziar
- Un afiş
- O prezentare (Powerpoint)
- O piesă de teatru
- O ştire
- O pagină web sau un blog
Îţi mulţumesc pentru cercetare şi pentru eforturi!
|